Бургас

Бургас

Карта

 

Бургас е най-големият град в Югоизточна България и вторият по големина на българското Черноморие след Варна. Той е разположен на Южното Черноморие и се намира на 400 км. от София и на 130 км. от Варна. 

Централният (южният) плаж се намира в централната градска част по протежението на Морската градина. Той е доста оживен и има дължина от 2 км. Ще ви направи впечатление, че някъде пясъкът е черен, но според мнението на мнозинството това се дължи на високото съдържание на желязо в пясъка. Плажът се намира в близост до Морската градина и е най-посещаваният в Бургас. По алеята през лятото работят барове и капанчета, където хората се събират и се любуват на прекрасния пейзаж.

Северната част на бургаския плаж е сред най-чистите плажове по нашето море и е подходящо място за почивка, ако сте с деца. Водата там е бистра и могат да си играят на воля. Освен това спасители се грижат за реда и безопасността на летуващите.  В тази част на градския плаж се намира Уиндсърф клуб Бургас.

плаж Солниците е значително по-усамотен, но пък той привлича любителите на кайта и уиндсърфа. Той се намира на север от Централния плаж на града и в близост до Атанасовското езеро. Типичното за този плаж е, че не е препълнен с туристи. Все пак през последните години стана доста атрактивен за хората, които предпочитат да избегнат големите тълпи и да събират тен необезпокоявани.

Солниците не се охранява, а най-близките заведения са разположени на няколкостотин метра. Затова, ако решите да го посетите ви препоръчваме задължително да си носите вода, нещо за хапване, както и чадър. Плажната ивица е покрита с черен пясък, който през лятото се нагрява толкова силно, че е почти невъзможно да се върви по него с боси крака. Като цяло обаче пясъкът е чист и ситен, но близо до водата има камъчета и миди. 

Бургас е подходяща туристическа дестинация за всички хора, независимо дали търсят спокойствие, забавления или място за прекарване на почивка с деца. Настаняването е в различни обекти като варират от къщи за гости, частни квартири, семейни хотели и модерни хотели. Централната плажна алея е сборен пункт на нощния живот в града, тъй като там се намират множество барове,дискотеки и заведения.

В града има изградени множество паркове и зелени площи. Морската градина е белият дроб на града и паметник от национално значение. Тя е един от най-големите паркове в града и е създадена с първия план за развитие на Бургас от 1891 година. Морската градина се простира по продължението на градския плаж, дълга е около 5 км и заема площ от около 600 дка. 

Някои от популярните събития, които се провеждат в града са Фестивалът на пясъчните фигури, както и музикалният фестивал Spirit of Burgas, който се състои през целия август месец.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Бургас-черноморие

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved