Аркутино

Аркутино

Карта

 

Плаж Аркутино е доста известно място за плажуване сред българите, живеещи по южното ни крайбрежие. Плажът е част от резерват Ропотамо и е разположен между курортните комплекси Дюни и Приморско. Аркутино се характеризира с красива и обширна плажна ивица, където расте пясъчна лилия. Водата е много чиста и дори може да видите как рибките плуват в нея. Излежавайки се на плажа и релаксирайки пълноценно, ще имате възможност да се любувате на страхотната гледка, откриваща се към остров Свети Тома. Островът е прочут с това, че единствено там виреят диворастящи кактуси от рода Опунция. Плажът е доста подходящ за деца, тъй като не е пренаселен и се охранява от спасители. Освен това се намира сред природата, въздухът е свеж и е далеч от шумотевицата, така че малчуганите могат да си играят на воля. 

В случай, че обичате водните спортове на Аркутино е изградено сърф училище, където срещу определена такса ще получите оборудване. Ако ли пък сте начинаещ има инструктори, които дават уроци по сърф.  Когато ви стане твърде горещо и ви се прииска да пийнете студен коктейл, заведението на плажа предлага разнообразие от напитки за всеки вкус и предпочитания. 

Не далеч от Аркутино са разположени и другите плажове: Алепу – 2.54 км., Царски плаж – 10.69 км., плаж Перла – 6.54 км. 

В случай, че тази година сте решили да се отправите към Южното Черноморие няма да сгрешите, ако посетите Аркутино. В района се намират доста летни курорти, където можете да отседнете в зависимост от това какъв тип настаняване предпочитате. 

Най-популярните забележителности в близост до Аркутино са Беглик Таш (4 км.), река Ропотамо, Поморийското езеро и река Велека.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Приморско, Черноморие

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved