Албена

Албена

Карта

 

Албена е курорт на Българското черноморие, разположен в Североизточната част на страната, на 8 километра от град Балчик, на 30 километра от градовете Добрич и Варна, Курортният комплекс – 3-ят по големина в страната, е открит официално на 24 август 1969 година. Той също е популярен и като СПА дестинация. Това се дължи на наличието на минерални води с лечебни свойства и на лиманна кал. Boдaтa e пoдxoдящa зa лeчeниe нa cмyщeния нa диxaтeлнитe пътищa, cъpдeчнocъдoви зaбoлявaния, нapyшeния нa oпopнo-двигaтeлнaтa cиcтeмa, нeвpoлoгични, гинeĸoлoгични, ĸoжни и дpyги зaбoлявaния.

Комплексът разполага с много модерни хотели, разположени така, че да имат изглед към морския бряг и добро излагане на слънце. Около 90% от туристите са чужденци. Курортът Албена е подходящ за семейна почивка. Той е относително спокоен, в сравнение с по-големите курорти.

Само на 10 километра от Албена се намира Ботаническата градина в Балчик, съдържаща уникални растения, както и архитектурно-парковият комплекс Дворецът, който е резиденция на румънската кралица Мария в началото на 20 век. Албена е разположен в близост и до резервата Балтата, който представлява лонгозна гора край река Батова.

Информация

Добрич СПА курорти, Североизточен СПА курорти, СПА курорти

Споделяне

 
© 2020 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved